Kinetoterapie

Despre programele de kinetoterapie

În cadrul kinetoterapiei, specialiștii evaluează și tratează funcțiile fizice anormale ale organismului uman apărute în urma unor afecțiuni reumatologice, neurologice sau ortopedico-traumatice, de exemplu o vătămare, un handicap, o boală sau o condiție.

La ce să te aștepți atunci când faci kinetoterapie?

Un kinetoterapeut/fizioterapeut ajută la îngrijirea pacienților în toate fazele de vindecare, de la diagnosticul inițial până la recuperarea completă. Kinetoterapia poate fi o opțiune autonomă sau poate sprijini alte tratamente.
Unii pacienți sunt trimiși la un terapeut fizic de către medicul lor, dar alții caută terapia ei înșiși. Indiferent de modul în care un pacient ajunge la un kinetoterapeut/fizioterapeut, pacientul se poate aștepta să:

Ce tratează kinetoterapia?

Kinetoterapeuții/Fizioterapeuții pot trata o mare varietate de afecțiuni medicale:

Beneficiile kinetoterapiei

În funcție de motivul tratamentului, beneficiile terapiei fizice includ:

Găsirea unui Kinetoerapeut/Fizioterapeut

Găsirea unui kinetoterapeut/fizioerapeut adecvat poate implica o serie de factori, inclusiv asigurarea medicală, specialitatea și motivul tratamentului, dar și localizarea geografică.

Unii furnizori de servicii medicale pot avea o listă de terapeuți în zona pe care o recomandă.

O altă modalitate de a găsi un tkinetoterapeut / fizioterapeut este să te uiți online sau să îți fie recomandat.

Asadar un bun fizioterapeut este preocupat de identificarea și maximizarea calității vieții și a potențialului de mișcare în sferele promovării, prevenirii, tratamentului sau intervenției, abilitării și reabilitării. Aceasta cuprinde bunăstarea fizică, psihologică, emoțională și socială.

Fizioterapeut,
Adela Neamțu

Programeaza-te la un consult