Laserterapie

De ce laserterapie? Beneficii laserterapie

Ce este laserterapia și cum ne ajută?

Laserterapia este o procedură non-invazivă a fizioterapiei. De multe ori tratamentul medicamentos maschează durerea si se adresează simptomului, însă terapia laser tratează cauza. Este non-toxică, nu interacționează cu alte medicamente, nu prezintă efecte adverse și oferă rezultate formidabile pacienților noștri.

Multe persoane confundă laserterapia cu electroterapia care utilizează diferiți curenți folosiți în tratamente. Spre deosebire de electroterapia cu curenți, laserterapia se bazează pe efectul benefic al luminii care ajunge în organism. Așadar pot beneficia de acest tip de tratament inclusiv persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau care prezinta elemente de osteosinteză (plăci, șuruburi, proteze).

Rezultate și efecte laserterapie

Despre laserterapie

Laserterapia nu este bazată pe dezvoltarea de căldură, ci pe efectele fotochimice și fotobiologice în celule și în țesuturi. Astfel, acolo unde lumina laser lovește funcțiile celulei respective sunt reglate.

În cazul laserelor care pătrund adânc în țesuturi, trebuie să fim conștienți de efectele care apar inclusiv în celulele sanguine. Un rol foarte important în laserterapie îl au fotoreceptorii, care ajută la absorbția luminii laser de către organism.

Tratamente – Prețuri

Intervalele de tratament trebuie adaptate și personalizate.

Cele mai bune rezultate in tratament le va obține terapeutul care poseda cunoștințe medicale avansate, care știe să asculte pacientul și care are o bună intuiție.

Este bine sa facem 3, 4 ședințe pe săptămână folosind o doză moderată de tratament, decât să folosim o doză crescută și să chemăm pacientul la doar câteva ședințe de tratament. 

S-a demonstrat că dozele mici folosite la intervale de timp reduse au rezultate mai bune, decât tratamentele zilnice. 

Problemele acute pot fi tratate în câteva ședințe care se fac la intervale scurte de timp.

S-a demonstrat și faptul că rezultatele sunt benefice dacă împărțim ședințele de tratament astfel: la început tratamentul cu laser se face zilnic, timp de 4-5 zile, după care mărim intervalul de timp între tratamente.

Dacă după 5, 6 ședințe de tratament pacientul nu simte o ameliorare, este bine să suspendăm tratamentul o perioadă și să așteptăm o reacție târzie, după care continuăm tratamentul.
În situațiile clinice laserterapia este de obicei combinată și cu alte terapii. În combinație cu kinetoterapia rezultatele apar rapid. Pacientului i se ameliorează durerea și inflamația, iar exercițiile fizice devin mai ușor de efectuat.

Indicatii/contraindicatii si efecte secundare

Indicații:

Contraindicații:

Riscuri si efecte secundare

Trebuie să clarificăm faptul că iradierea despre care vorbim în cazul laserului are de-a face cu lumina vizibilă sau radiația infraroșie și nimic mai mult! Această lumină este la fel de periculoasă ca și sunetul unui flaut!

Nu s-au observat modificări maligne ca rezultat al laserterapiei. Dar ce se întamplă dacă tratăm o persoană cu laser, iar aceasta are cancer, însa nu știe acest lucru? Poate fi accelerat procesul de creștere al celulelor maligne? Ei bine, s-au făcut studii “in vitro” pe celule canceroase si s-a observat o stimulare a acestora prin laserterapie. Însă experimentele pe cancer “in vivo”, arată că situația stă cu totul altfel. Experimentele pe șobolani arată că tumori mici tratate cu laser au intrat în regresie sau chiar au dispărut.

Efecte secundare:

Programeaza-te la un consult